Papier

Papier is de basis voor het drukwerk en geeft een bepalende sfeer. Ik heb 4 unieke, maar zeer verschillende papiersoorten voor je geselecteerd. Stuk voor stuk bijzonder geschikt voor Letterpress! Zo werk ik dolgraag met Oud Hollands geschept papier; samen met hippe illustraties en kleuren een bijzondere match. Het zachte GMUND Cotton en Letterpress zijn een ideale combinatie. Door zijn zacht witte kleur, het relatief gladde oppervlak en de stevige structuur mijn favoriete papiersoort! Maar ook het zachte, knisperende maar o zo stevige Crane Lettra uit de Verenigde Staten of het stevige Franse Buvard papier met zijn mooie structuur zijn toppers in Letterpress.

 

Oud Hollands met scheprand

Oud Hollands papier met zijn unieke schepranden geven een ambachtelijk en bijzonder sfeertje aan het drukwerk. Samen met het hippe letterpress geeft het een eigentijdse combinatie: HIP met een vleugje nostalgie! Het is een 300 grams papier wat gebruikt kan worden bij zowel enkele als dubbele kaarten.

geschept papier

100% katoen

Ideaal voor Letterpress is papier gemaakt van 100% katoen. Het geeft een zachte en luxe uitstraling. Als afwerking bij het vervaardigen van dit papier wordt deze niet glad gemaakt. De katoenen vezels zijn dan ook goed voelbaar en het papier is luchtig maar toch super sterk. Deze papiersoort is verkrijgbaar in een 300 grams versie (zacht witvof extra wit) voor dubbele kaarten en een 600 grams (zacht wit of extra wit) voor een enkele kaart.

cranelettra

Kleuren

Kleuren zijn heel persoonlijk en brengen het ontwerp tot leven! Er zijn een aantal basiskleuren beschikbaar een eigen kleuren kiezen is net zo leuk. Eigen kleurwensen kun je moeilijk via het beeldscherm samen bepalen. Bij voorkeur ontvang ik een kleurenstaal per post om te juiste kleur/sfeer te kunnen bepalen. Alle mogelijke kleuren meng ik met de hand. Door de dekking op de trapdegel kan de kleur iets afwijken (maximaal 10%), waarbij . Naast alle kleuren van de regenboog zijn er ook nog de fluorkleuren waarmee jullie een geboorte- of trouwkaart er echt uit laten springen.

Vind hier onze 25 basis kleuren en vraag gerust een papieren proef om de kleuren in het echt te kunnen ervaren. 

FLUOR

fluor

Foliedruk

Met foliedruk in goud of zilver bereik je prachtige resultaten tot in de kleinste teksten en details! Een unieke glanslaag wordt aangebracht op het natuurlijke papier voor een uniek effect.

folie

 

Zonder kleur..

Drukken zonder kleur… ook wel blinddruk of pregen genoemd geeft een mooi effect bij Letterpress. Meestal word er een detail uitgekozen voor deze bijzondere manier van drukken.

blinddruk letterpress

Strikjes

Een leuke afwerking voor een bijzonder geboortekaartje zijn de satijnen strikjes (25mm).

Verkrijgbaar in uni in de kleuren: zachtroze, roze, lila, oranje, blauw en ijsmint
Verkrijgbaar met witte stip in de kleuren: paars, lichtblauw, lichtroze, zwart
Verkrijgbaar met ruit in de kleuren: paars, lichtblauw en lichtroze

projecten letterpress kaartjes