Wat je moet weten!

Voor je een letterpress geboortekaartje of trouwkaart besteld zijn er een aantal zaken die handig zijn om te weten..

 • Bij letterpress worden de letters zo diep mogelijk in het papier gedrukt. Indien we een enkele kaart dubbelzijdig bedrukken houden we wel rekening met de achterzijde van het ontwerp. Het relief bij een dubbel bedrukte kaart is op de altijd net iets minder om de andere zijde te beschermen.
 • Inkt wordt iedere oplage gemengd. Ook met de hand waardoor er wel nuanceverschillen kunnen optreden tussen eerder gedrukte kaarten en jullie eigen drukwerk. Daarnaast heeft ook het oppervlak, de grootte van de illustratie en de grootte van de letters hier invloed op.
 • Voor een juiste kleurbepaling werken wij met pms codes. Heb je niet de beschikking tot een dergelijke kleurenwaaier ben je van harte welkom in Moordrecht om een kleur te kiezen. Om het kleurproces makkelijker te maken hebben we meer dan 30 verschillende kleurstaaltjes waarvan wij je een voorkeursselectie kunnen toesturen. Kleuren op een beeldscherm geven geen beeld van de werkelijke kleur. Kies je toch de kleur vanaf het beeldscherm kun je aan deze kleur geen rechten ontlenen.
 • Wanneer er twee kleuren tegen elkaar aanliggen (of juist net niet) noemen we dit sluitwerk. We proberen dit zo keurig mogelijk op elkaar aan te laten sluiten maar met een wit tussenrandje kun je optisch een miniem verschil krijgen. We werken op de millimeter nauwkeurig maar het is een blijft een ambacht.
 • Voor enkele kaarten kies je voor 600 grams papier. Op deze regel is 1 uitzondering en dat is het geschepte papier. Enkele kaarten zijn hier alleen verkrijgbaar in een 300 grams variant. Wil je een enkele kaart aan twee zijdes bedrukken is 600 grams papier hiervoor het meest geschikt
 • Geschept papier is harder papier dan de 100% katoenen varianten. De letters kunnen dan ook automatisch minder ver in het papier worden gedrukt.
 • Enveloppen bij het 500 en 600 grams papier zijn standaard enveloppen in een witte of creme variant. Deze zijn niet gemaakt van hetzelfde papier als de kaart maar wijken qua kleur iets af. Van de 600 grams off white zijn wel bijpassende enveloppen te bestellen. Deze zijn echter erg kostbaar, 1,50 euro per envelop.
 • Dubbele kaarten met vouw kunnen alleen worden gedrukt op 300 grams papier
 • Een extreem gedetailleerde preeg is alleen geschikt voor 300 grams papier. Wil je een preeg in 600 grams papier geeft een illustratie met contouren het beste resultaat.
 • Op al onze beelden rust copyright. Al ons Artwork is beschermt en mag niet zonder onze toestemming worden gebruikt.  Dit geldt natuurlijk ook voor ontwerpen van onze letterpresscollega's. Wij gebruiken van hen geen beelden zonder toestemming.
 • Edgepainting is een bijzondere afwerking. Deze afwerking is alleen geschikt voor het gebruik bij 600 grams papier.

 

Algemene Voorwaarden MET INKT

Met INKT is een zustermaatschappij van BLOOM09, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24460954.

1. Algemeen
Als grafisch bureau vinden wij het belangrijk om helder en transparant te zijn.  Om deze reden een uitleg van de definities.
a. Met INKT, ons ambachtelijke letterpress bedrijf gevestigd aan de Zuidbaan 543 te Moordrecht.
b. Opdrachtgever, dit ben jij, diegene die de opdracht voor de werkzaamheden verstrekt en een offerte hiervoor heeft aangevraagd.
c. Ons/wij, dat zijn wij, Linda Boon & Linda Steenwijk van Met INKT.
d. Overeenkomst; offerte en/of opdrachtbevestiging.
e. Jij ontvangt deze algemene voorwaarden bij een mail met daarin de gevraagde offerte. Wanneer jij ons na deze mail bevestigt dat wij voor je aan de slag kunnen, is de overeenkomst definitief.

2. Offertes
a. Al onze aanbiedingen en offertes zijn vrijblijvend en zijn 1 maand geldig.
b. Alle prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten behalve indien nadrukkelijk anders vermeld. 

3. Aanvang overeenkomst
a. Onze overeenkomst komt tot stand op het moment dat jij onze offerte schriftelijk hebt aanvaardt.
b. Aanvaarding is definitief en onomkeerbaar op het moment dat jij ons de opdracht geeft tot het starten met het digitaal ontwerpen van jullie persoonlijke drukwerk.
c. De overeenkomst is geldig tot het uiteindelijke papieren product wordt afgeleverd.

4. Wijzigen overeenkomst
a. Wanneer tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat er wijzigingen gewenst zijn zullen wij in onderling overleg de overeenkomst aanpassen.
b. Bij iedere aanpassing zullen wij schriftelijk aangeven wat de gevolgen voor de overeenkomst zullen zijn met betrekking tot de kosten.

5. Annulering en bijkomende kosten
a. Ontbinding van de via mail bevestigde overeenkomst is alleen mogelijk tijdens het digitale ontwerpproces.
b. Kosten voor ontbinding tijdens het digitale ontwerpproces bevatten de geoffreerde ontwerpkosten plus 10% van het geoffreerde -en door jou akkoord bevonden- totaalbedrag.
c. Annulering tijdens het drukproces is niet mogelijk.

6. Ontwerp & kleuren
a. Bij een ontwerp op basis van een reeds bestaande kaart kun je na ontvangst van het eerste concept ontwerp 2 x correcties doorgeven. Hierbij worden kleine tekstuele wijzigingen en het aanpassen van de uiteindelijke geboortegegevens overigens niet meegenomen. Een aanvullende correctieronde kost eur. 15,00.
b. Bij het maken van een nieuw persoonlijk ontwerp is een duidelijke briefing aan de hand van een telefoongesprek of e-mail een duidelijke wens. Na ontvangst van het eerste concept ontwerp kun je 4 x correcties doorgeven. Hierbij worden kleine tekstuele wijzigingen en het aanpassen van de uiteindelijke geboortegegevens overigens niet meegenomen. Een aanvullende correctieronde kost eur. 15,00.
c. Een eigen ontwerp moet worden aangeleverd als vectorbestand. Wij kunnen je natuurlijk helpen met het juist digitaliseren van een bestand. Hiervoor bedragen de kosten eur. 40,00
d. Indien wij een Pms kleur als referentie hebben afgesproken zullen wij ons uiterste best doen deze kleur goed, handmatig te mengen. Afwijkingen binnen de range van 5% zijn hierbij toegestaan. Voor kleuren geaccordeerd via een beeldscherm gaan wij uit van ons eigen beeldscherm. Over het uiteindelijke kleurresultaat kun je geen klacht indienen.
e. Controleer een definitief, laatste ontwerp zorgvuldig, op dit punt neem jij de verantwoordelijkheid over van het Artwork. Blijkt dat er een fout in het artwork staat en het drukwerk moet opnieuw gedrukt worden zijn wij genoodzaakt 50% van de kosten door te berekenen.

7. Levertijden
a. De levertijd start op het moment dat het definitieve ontwerp door jou is goedgekeurd.
b. Geboortedrukwerk heeft een levertijd van 3-5 werkdagen.
c. Trouwdrukwerk heeft een levertijd van 6-8 werkdagen.
d. Wij zijn qua bezorging afhankelijk van derden en kunnen hier geen verantwoordelijkheid voor nemen.

8. Copyright
a. Met INKT blijft de eigenaar van het door Met INKT Artwork/ontwerp
b. Indien jij zelf een kant en klaar ontwerp aanlevert, ben jij zelf verantwoordelijk voor het copyright.
c. Wij maken geen copy van andere kaarten van andere illustratoren.
d. Zonder de toestemming van Met INKT mogen er geen andere artikelen worden vervaardigd op basis van jullie persoonlijke ontwerp. 

projecten letterpress kaartjes