Werkwijze

ALGEMEEN

Het ontwerp- en drukproces start met jullie ideeën, jullie wensen. Kijk voor inspiratie naar onze eerder gedrukte kaarten en lees meer over de mogelijke technieken, papiersoorten en overige opties. Hebben jullie een duidelijk beeld van jullie wensen? Dan kunnen jullie gelijk het offerteformulier invullen en opsturen. Neem anders gerust contact met ons op zodat we kunnen meedenken over jullie ideale kaart.

Binnen 3 werkdagen ontvangen jullie de offerte. Na akkoord van de offerte werk ik jullie ideeën verder uit. Vanaf het papier vinden zij de weg naar het digitale scherm. Hiervoor zijn beschrijvingen, afbeeldingen en schetsen een perfecte leidraad, stuur deze dus zeker mee in de mail!

Indien nodig plannen we ook nog een telefonische afspraak om alles tot in detail te bespreken.

Een eerste opzet van het ontwerp ontvangen jullie per mail, als pdf. Deze pdf dient als basis voor jullie ontwerp. Jullie kunnen nog allerlei wijzigingen doorgeven. Er zijn vier correctierondes opgenomen in het ontwerpproces om te zorgen jullie perfecte kaart kan ontstaan.

 

Geboortedrukwerk


Hebben we het ontwerp samen uitgewerkt en staan alle puntjes op de i? Dan is het wachten tot jullie kindje wordt geboren. De geboortegegevens van het kaartje (volledige namen, datum, tijdstip, gewicht en lengte) kun je vervolgens mailen naar linda@metinkt.nl. Je ontvangt dezelfde werkdag de laatste, definitieve digitale proef ter controle. Na akkoord van de proef worden de geboortekaartjes en eventueel aanverwant drukwerk binnen 5 werkdagen verstuurd. De factuur ontvang je samen met de vers gedrukte kaarten.

 

Trouwdrukwerk


Zodra het ontwerp helemaal naar wens en akkoord is, worden de digitale bestanden drukplaten, jullie kleur(en) inkt gemengd en rollen er mooie kunstwerkjes van de drukpers. Trouwkaarten en aanverwant drukwerk wordt binnen 10 werkdagen verstuurd. De factuur ontvang je samen met de vers gedrukte kaarten. 

Zijn jullie opzoek naar drukwerk waarvan alle 100 kaartjes volledig identiek zijn, dan is letterpress niks voor jullie. Letterpress leeft, iedere kaart is handgemaakt en daardoor een uniek stukje drukwerk met een eigen ziel. Vragen? Aarzel niet om mij te contacteren op linda@metinkt.nl.

projecten letterpress kaartjes