Werkwijze rouwkaarten

De collectie rouwkaarten die prachtig tot zijn recht komen met de letterpress techniek ziet u terug op de website. Dit ter inspiratie maar ook om het design soepel en snel te laten verlopen. Iets wat natuurlijk erg belangrijk is bij het productieproces van deze kaarten.

Hoe werkt het?
Geen kaart is heltzelfde en gelijk voor jullie geschikt. Voor een letterpress rouwkaart kunt u contact met mij opnemen op het telefoonnummer 06 14180243. Als ik aan het werk ben in de drukkerij kan het zijn dat u de voicemail treft, laat dan een bericht achter. Of nog beter stuur mij een appje, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op. We kunnen op verschillende manieren contact hebben; via app, mail, telefonisch, via skype of zoom, of op locatie.

Weet u al precies wat u wilt dan kunt u een mail met alle gegevens sturen naar info@metinkt.nl (stuur ook even een appje deze check ik namelijk regelmatig in de drukkerij). Of gebruik dit bestelformulier. Hier vind u stap voor stap de details voor het doorgeven van uw wensen.

Wilt u liever eerst persoonlijk contact dan neem ik u aan de hand om de allermooiste kaart voor uw naaste te maken. We bepalen sfeer, kiezen papier, hebben het over de opmaak, vergelijken de lettertypes en kiezen de juiste kleur. 

In beide gevallen maak ik na ons contact een offerte en opzet voor de kaart die ik per mail in een pdf aan u voorleg. Een reactie kan telefonisch maar ook via mail of via app. Daarna zet ik de laatste puntjes op de i en geeft u een akkoord op het design.

De kaarten worden allemaal ambachtelijk gemaakt. vereisen veel handwerk. Toch heb ik het voor elkaar gekregen het proces te stroomlijnen zodat ik kaarten binnen 24 (in overleg mogelijk 48 uur) kan produceren, dit altijd in overleg en natuurlijk ook afhankelijk van het moment van aanvraag tot het moment van afscheid.  


Wat is er mogelijk?

Het aanpassen van het ontwerp
Heeft u een kaart gezien op de website dan passen we deze aan met persoonljke gegevens. Ik heb een mooie selectie lettertypes voor rouwkaarten gemaakt die goed geschikt zijn voor letterpress. Deze lettertypes staan genoemd bij alle rouwkaarten maar ik geef ze u ook in een overzicht onderaan deze pagina. Bovendien is het mogelijk om de tekst op de kaart te drukken in mat zwart of warm grijs. Een kader toevoegen of juiste weglaten is altijd mogelijk.

Op deze manier is er als basis een ontwerp uit de collectie maar maak je deze ook persoonlijk. Ik geef u graag de vrijheid om het ontwerp deels naar wens aan te passen.

Het aanpassen van details van de kaart
Een enkele kaart kunnen we drukken in hetzelfde formaat op dik off white papier of op dik stone grey papier. Bij iedere kaart staat vermeld hoeveel postzegels er nodig zijn om de kaart te versturen. Om deze reden is het bij enkele kaarten ook mogelijk om deze op 300 grams off white papier of 300 grams stone grey papier te laten drukken. Let op: het relief is aanwezig maar wel net iets minder vanwege de dikte van het papier. Het formaat van de rouwkaart kan worden aangepast wanneer de kaart in 1 kleur is gedrukt. Dit is helaas geen optie wanneer er folie wordt gebruikt. Dit wordt ook per kaart op de website vermeld.

Een eigen/nieuw ontwerp laten maken
Er zijn situaties, bijvoorbeeld bij ziekte, wanneer u zelf de totale controle over het afscheid wilt houden. Ik voel me vereerd wanneer we samen alle wensen op een rij zetten en een mooi ontwerp kunnen maken. Wel even als note dat letterpress drukwerk het mooist is in zijn pure vorm. Kaarten met veel teksten en foto's zijn voor deze techniek niet geschikt.

Een ontwerp aanleveren
Het is mogelijk om een digitaal ontwerp aan te leveren en om hiermee een letterpress kaart te drukken. Afbeeldingen dienen een vector bestand te zijn. Foto's kunnen digitaal als achtergrond worden geprint. Een digitaal bestand controleer ik altijd op technische problemen voor een mooi letterpress resultaat. 

 

Levertijd

Ambacht en snelheid is een lastige combinatie, maar het kan! Mijn streven is om de kaarten binnen 24 uur (48 uur in overleg) te versturen. Dit is vanzelfsprekend ook afhankelijk van het moment van aanvraag tot het moment van afscheid.  Ophalen in Moordrecht kan natuurlijk ook. Een goede samenwerking is hierbij wel onmisbaar.

Lettertypes zijn heel belangrijk voor een mooie rouwkaart met deze druktechniek. Zo zijn er optische aspecten als wat vindt u mooi, welke lettertypes gaan goed samen. Maar ook welke zijn goed technisch goed geschikt voor letterpress. Dit laatste is van toepassing bij alle onderstaande lettertypes. Het optische deel is een advies en gevoel, daar komen we samen zeker uit.

 

Hier vindt u een overzicht van alle lettertypes welke ik met zorg heb geselecteerd en heb gebruikt in alle ontwerpen van mijn collectie. Het is mogelijk om een bestaand ontwerp aan te passen met een ander lettertype van uw eigen keuze.