Werkwijze

ALGEMEEN

Het ontwerp- en drukproces start natuurlijk met jullie ideeën, jullie wensen en wat jullie willen uitstralen. Kijk voor inspiratie naar de eerder gedrukte kaarten en lees meer over de mogelijke technieken, papiersoorten en overige opties. Wat spreekt jullie aan, en ook belangrijk, wat juist helemaal niet. Hebben jullie einigsinds een beeld van jullie wensen? Dan kunnen jullie het offerteformulier invullen. Willen jullie eerst nog even overleggen of vragen stellen neem dan contact met mij op zodat ik kan meedenken over jullie ideale kaart.

Ontwerp op basis van andere kaarten
Hebben jullie een kaart gezien op de website dan kunnen we deze aanpassen met jullie eigen gegevens. Daarbij horen natuurlijk jullie eigen teksten, opmaak en favoriete kleur(en). Het mixen en matchen is hierbij ook een mogelijkheid. Van meerdere kaartjes, jullie eigen kaartje maken is een leuke optie om een heel persoonlijke kaart te maken.

Ontwerp op maat
Bestaat het ontwerp alleen nog in jullie hoofd? Het lijkt niet op de afbeeldingen op de website? Dan is het misschien voor jullie de juiste weg om te kiezen voor een ontwerp op maat. Voor een offerte is dan het aantal kaarten, het aantal kleuren, de gewenste techniek(en) en het formaat belangrijk. Voor een eigen ontwerp kunnen we een telefonische of face to face brainstorm inplannen. Je ontvangt van te voren een vragenformulier zodat we samen de juiste weg in slaan naar wat jullie mooiste kaartje gaat worden.

Eigen ontwerp
Zijn jullie (of ben jij) creatief. Dan kun je een eigen ontwerp maken in illustrator of een ander vector programma. Ik check dit ontwerp op technische aspecten die voor een mooie letterpress kaart belangrijk zijn. Denk aan dikte van lijnen en letters, spatiering en nog veel meer. Wel creatief maar niet zo into digitale programma's? Een eigen tekening kan ik voor jullie ook doorvertalen naar een digitaal bestand.

Dan de offerte
Binnen 3 werkdagen ontvangen jullie de offerte. Na akkoord van de offerte werk ik jullie ideeën verder uit. Vanaf het papier vinden zij de weg naar het digitale scherm. Hiervoor zijn beschrijvingen, afbeeldingen en schetsen een perfecte leidraad, stuur deze dus zeker mee in de mail!

Indien nodig plannen we ook nog een telefonische afspraak om alles tot in detail te bespreken.

Een eerste opzet van het ontwerp ontvangen jullie per mail, als pdf. Deze pdf dient als basis voor jullie ontwerp. Jullie kunnen nog allerlei wijzigingen doorgeven. Er zijn onbeperkt correctierondes opgenomen in het ontwerpproces om te zorgen jullie perfecte kaart kan ontstaan.