Letterpress opties & technieken

We bieden jullie graag veel opties in techniek, papier en extraatjes, zodat jullie kaart helemaal naar jullie eigen smaak vormgegeven kan worden. Zo wordt het echt een unieke, persoonlijke kaart! Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden omtrent ons letterpress drukwerk. 

 

Technieken Papiersoorten Enveloppen

 

Indien je benieuwd bent naar de basiskleuren waarin we jullie kaart kunnen drukken, dan kun je die hier vinden.

Technieken

Letterpress

Met letterpress worden alle gekleurde delen verdiept in het papier gedrukt, dit geeft een prachtig reliëf! Dit is de basistechniek waarmee wij kaarten drukken.

volvlak

Volvlak

Een gekleurde achtergrond noemen we een volvlak. De inkt wordt in het papier gedrukt, waardoor de witte elementen iets naar voren komen. Maar omdat de kracht verdeeld wordt over een groot oppervlak geeft dit niet zo veel reliëf. Daarom raden we bij deze kaarten een preeg aan.

Preeg

Bij een preeg worden vanaf de achterkant elementen uit het papier gedrukt zodat ze op de voorzijde naar voren komen. Aan de achterzijde zie je deze elementen gespiegeld in het papier gedrukt. Daarom kan op deze plek geen tekst gedrukt worden.

foliedruk

Foliedruk

Met foliedruk krijgen elementen een laagje glanzend folie. Dit geeft jullie kaarten een exclusieve, luxe uitstraling! Het folie is beschikbaar in zilver, goud, koper en roségoud.

kleur op snede

Kleur op snede

Dit houdt in het kleuren van de zijkanten van het papier. Je kunt hierbij kiezen voor de drukkleur van jullie kaart, maar ook voor een contrasterende kleur. Dit speelse effect maakt de kaarten nog specialer!

blinddruk

Blinddruk

Blinddruk is letterpress zonder inkt. Elementen worden verdiept in het papier gedrukt waardoor kleur niet nodig is.

irisdruk

Irisdruk

Bij een irisdruk worden twee kleuren inkt op de pers aangebracht waardoor er op de kaart een mooi kleurverloop ontstaat. Dit is de enige manier om in 1 drukgang verschillende kleuren te drukken.

Aquarel letterpress

Aquarel

Door de kaarten in waterverf te dopen brengen we speelse kleuraccenten aan in de kaart.

 

 

Papiersoorten

Papiersoorten

300 of 600 grams

Voor enkele kaarten gebruiken we 600 grams papier. Dit is lekker stevig en het kan diep ingedrukt worden voor een maximaal reliëf. Dit dikke papier kan niet gevouwen worden, daarom gebruiken we voor dubbele kaarten 300 grams papier.

100% katoen

Ideaal voor Letterpress is papier gemaakt van 100% katoen. Als afwerking bij het vervaardigen van dit papier wordt deze niet glad gemaakt. De katoenen vezels zijn dan ook goed voelbaar en het papier is luchtig maar toch super sterk.

Extra wit 100% katoen

We kunnen ook drukken op extra wit papier. Dit papier is witter en heeft iets meer structuur dan het off-white papier. Het is echter ook kostbaarder.

Oudhollands geschept

Oudhollands geschept papier heeft een gekarteld randje. Omdat dit papier niet gesneden wordt, komt het in vaste formaten. Dit papier is alleen beschikbaar in 300 grams, daarom gebruiken we dit zelden voor enkele kaarten. Er zijn ook geschepte enveloppen beschikbaar met een klein structuurtje erin.

Kraft karton

Voor een stoere kaart is dit bruine karton een goede optie! Let wel op dat kleuren op dit papier anders zijn dan op het witte papier, doordat de donkere achtergrond er door heen schijnt. Dit dikke karton is ongeschikt voor gevouwen kaarten.

Greyboard

Nog een leuke optie voor een stoere kaart! Dit karton is ook ongeschikt voor gevouwen kaarten en kleuren vallen anders uit vanwege de grijze achtergrond. We raden aan om voor een donkere kleur te kiezen.

 

Enveloppen

Off-white katoen

Deze enveloppen zijn gemaakt van dezelfde papiersoort als de off-white 100% katoen kaarten. Het papier is 110 grams. Ze zijn beschikbaar in maten passend bij kaarten van 150 x 100 mm, 170 x 110 mm, 210 x 100 mm en 140 x 190 mm.

Standaard wit

Kwalitatieve enveloppen met een puntklep, iets witter dan de off-white kaarten. Het papier is 120 grams. Dit is de voordeligste optie.

Oudhollands geschept

Passend bij de Oudhollands geschepte kaarten met een structuurtje en een gekarteld randje. Qua kleur passen ze ook bij de off-white kaarten.

Gekleurd en kraft

We hebben ook leuke kraft en gekleurde enveloppen. Voor de kleuren zijn we afhankelijk van de enveloppen die de leverancier biedt. Het papier is 120 grams.

Vooruit verzenden

We sturen je graag alvast de enveloppen op, zodat je ze kunt schrijven voor de kleine geboren wordt. De verzendkosten bedragen € 10,00.

Adressen printen

Het is mogelijk om adressen in hetzelfde lettertype als gebruikt op jullie kaart (eventueel nog met een kleine illustratie) direct te printen op de envelop.

Adresetiketten

Je kunt er ook voor kiezen om de adressen op etiketten te laten printen. We maken ze op in de stijl van de kaart.

Sluitstickers

In de stijl van jullie kaart kunnen we een handige sluitsticker maken. Superleuk om de envelop zo met de kaart te laten matchen!